saladette

Vorige week heb ik mijn eerste saladette aangeschaft. Ik ben kort geleden een klein horecazaak begonnen. Mijn idee was vooral drankjes en wat kleine hapjes, maar ik kwam er al snel achter dat een lunch menu aanbieden heel veel extra opbrengsten kan maken. Daarom ben ik begonnen met het aanbieden van enkele broodjes en salades. In dit blog neem ik jullie mee door mijn reis. 

Hoe je je lunch beter kan maken

Ik wist al snel dat ik niet de ruimte of tijd zou hebben voor een uitgebreid lunchmenu en het dus vooral heel simpel moest houden. Het belangrijkste onderdeel van deze simplesse was dat het mogelijk moest worden om mijn gerechten van tevoren op te maken zodat ik deze tijdens de lunch alleen zou hoeven op te warmen. Panini’s werden de oplossing. Drie heerlijke varianten met pesto en mozzarella, tonijn en simpel ham en kaas. Deze maak ik in de rustige ochtenduren, rol ik op in folie en stop ik voor de lunch in een panini ijzer op het vers en lekker te houden. Tussendoor houdt het koelvak van mijn saladette ze lekker koud en vers. 

saladette

Hoe je je salades er beter uit kan laten zien 

Het werkblad boven de saladette geeft vervolgens alle ruimte op het panini ijzer klaar te hebben en de broodjes op te warmen. Ik serveer ze op een mooi rechthoekig bordje met een klein beetje salade, twee tomaatjes en een drupje olie. Een sausje erbij voor de liefhebber en klaar. Alles kan bewaard worden in mijn saladette. Ik zal iedereen aanraden er een te kopen.