Ik wilde mijn tuin een mooie make over geven met siergras. Weg met die saaie tuin. Ik wilde meer groen in mijn tuin, waar niet teveel onderhoud voor nodig was, maar wat de tuin wel verfraaide en een natuurlijke uitstraling gaf. Siergrassen hebben weinig onderhoud nodig, ook zijn ze er in verschillende soorten en maten. Ik had alleen niet verwacht dat er zoveel keus aan soorten waren.

In het najaar op zijn mooist

Ik liet mij goed informeren over alle soorten siergras. Ik heb uiteindelijk voor drie verschillende sierlijke grassen gekozen. De vingergras oftewel de Panicum virgatum Rotstrahlbush: een fijne aren met een roodbruin blad. Pampasgras met roze pluimpjes en de Pijpestrootje, een gras wat een lichtbruine aar krijgt. Ik kocht bij groeneparadijs.nl van elke soort vijf stuks. Mijn tuin ziet er door siergras prachtig uit, een aanrader voor mensen die wel een mooie tuin willen, maar geen groene vingers hebben! In het najaar is dit bijzondere gras echt op het mooist, terwijl andere vaste planten over hun toptijd heen zijn. Ik ben van plan om nog andere soorten sier gras bij het groene paradijs te bestellen.