Studeren kan erg stressvol zijn. Je hebt veel deadlines waar je rekening mee moet houden en leren voor tentamens neemt ook enige tijd in beslag. Veel studenten wonen echter wel op kamers tijdens hun studietijd en betalen zelf de huur. Aangezien het studiefinancieringsstelsel is afgeschaft, moeten studenten veel harder werken om alles te kunnen betalen. Maar hoe kun je je naast school nog focussen op een bijbaan? Er zijn een genoeg flexibele bijbaantjes die goed te combineren zijn met school, deze zetten we graag hieronder voor je op een rij.

Horeca

Er zijn veel cafés en restaurant die heel het jaar door personeel zoeken. Vooral voor jongeren is dit een geliefde bijbaan. Werken in de horeca is meestal heel flexibel in te plannen in dagdelen. Zo kun je een hele dag werken, maar ook een ochtend, middag of avond. Ook kun je er voor kiezen om alleen in het weekend te werken en doordeweeks je focus te houden op school. Naast je standaard salaris krijg je bij de meeste horecabedrijven ook fooi. Dit is dus weer een extra zakcentje.

Oppassen

Zeker in grote steden wonen veel gezinnen waarvan zowel vader als moeder fulltime werken. Soms brengen zij hun kinderen naar een opvang en soms regelen zij een oppas. Voor studenten is oppassen ideaal, aangezien dit meestal in de avonduren is en ze overdag dus gewoon naar college kunnen. Hiernaast kun je als de kinderen op bed liggen heel de avond aan je huiswerk zitten. Een win-win situatie dus.

Callcenter

Wat je steeds vaker gaat zien, is dat studenten een bijbaan hebben bij een callcenter. Deze baan verdient goed en vaak zitten er ook nog veel bonussen bij, waarmee je extra kan verdienen. Bij een callcenter werk je meestal voor een bepaald merk of bureau bij de klantenservice. Dit houdt in dat je klanten gaat bellen om hen een verkoopvoorstel te doen óf jij klanten bellen jou met een bepaalde vraag over een product of dienst. Geen angst hebben om mensen te bellen is voor deze baan dus wel een pré.