Een palmboom kopen is een zeer goede keuze als je van exotische planten houdt. Een palm is een mooie tropische waaiervormige plant. Er zijn diverse soorten palmen die goed tegen Nederlandse temperaturen kunnen. Soms moeten ze bij lage temperaturen in de winter worden afgedekt. De palm komt voor in subtropische en tropische gebieden in de wereld rondom de evenaar. De plant wordt geassocieerd met vakantie. Zomers kunnen palmen in de tuin voor een extra vakantiegevoel zorgen. De palm kan ook in huis. Ze hebben meestal volle of halve zon nodig om goed te kunnen groeien. Palmen zijn op stam en in kleine varianten te koop. Het kopen van een palmboom kan goed bijdragen aan het interieur.

De verzorging en plaatsing van een palmboom

Een palmboom kopen is een leuke overweging. De palm dient op een goede plek te staan waar deze kan groeien en niet wordt belemmert. Palmen hebben of halfschaduw of volledig zonlicht nodig en moeten in de zomer worden voorzien van extra water. De grond moet voedingsrijk zijn en soms moeten ze eens per twee maanden worden bemest. In een pot kunnen ze ook op het terras worden geplaatst. Palmen zijn winterhard tot ongeveer -12 graden. Bij lagere temperaturen is afdekking gewenst. Ook kunnen ze in een kas of serre worden gezet. Grote palmen kunnen het beste buiten worden geplant. Bij een palmboom kopen zijn de prijzen gebaseerd het formaat van de plant. Zo zijn er kleine en hele hoge palmen te koop.

Soorten palmbomen kopen

Een palmboom kopen kan worden gecombineerd met andere exotische planten. Zo kun je ze gebruiken voor in een botanische tuin met vijvers en watervalletjes. De palmbomen in het aanbod zijn onder andere de Canarische Phoenix, Trachycarpus, Areca, Chamaerops, Yucca en Washingtonia. De vormen zijn zeer uiteenlopend. Subtropische palmen zoals de Canarische Phoenix zijn dadelpalmen. Ze hebben een brede stam en brede bladeren. De Yucca heeft meer “sprieten” in plaats van waaiers. Trachycarpus Fortunei is de Chinese waaierpalm die vrij hoog wordt. Deze kan een hoogte van 8 meter bereiken met een vrij dunne vezelachtige stam. Kortom, er is veel keuze uit palmbomen en combinaties in diverse formaten.