Frankrijk, een geliefd vakantieland voor velen uit ons land. Lekker naar Parijs, of de zuidelijke kuststrook voor wat welverdiende zon, heerlijk toch. Maar afgezien van het feit dat we graag naar Frankrijk gaan op vakantie, blijft onze kennis van de Fransen vrij beperkt. Weinigen van ons kunnen nog maar Frans, en ook van de culturele waarden van de Fransen weten we maar weinig.

Dit is toch wel een beetje jammer, want we kunnen toch veel leren van de Fransen. Dit zeker op het gebied van wonen en het stijlen van onze woningen. Het gebruik van beton cire badkamer bijvoorbeeld, op het stijlvolle gebruik van kleuren en meubels. Erg mooi allemaal! In dit artikel proberen we je een korte introductie te geven van de Franse stijl.

Een chique badkamer

Wij Nederlanders zien de badkamer toch vooral als een praktische ruimte. Zeker, de badkamer moet er niet lelijk uit zien, maar het is ook niet de kamer waar we misschien de meeste aandacht aan besteden. Wij hebben liever dat de woonkamer, slaapkamer of keuken echt in orde is.

Op het gebied van badkamers kunnen we dan ook nog veel leren van de Fransen. Zo gebruiken de Fransen veel beton cire badkamer om bijvoorbeeld de badkuip of wasbak mee af te werken. Dit beton cire badkamer geeft een super chique, maar toch ook stoere look. Je kan gaan voor wit of grijs, maar ook vele andere kleuren zijn beschikbaar, waardoor je je badkamer een erg bijzondere look kan geven. Kijk eens op google naar Franse badkamer en laat je verbazen door het gebruik van beton, en hoe mooi dit eruit ziet.

Groot en elegant

In de Nederlandse woonkamer zie je vooral veel rechte hoeken. Een strakke bank, donkere kast en maar weinig franjes. De Fransen doen precies het tegenovergestelde. Daar is het motto vooral ‘meer is beter’.

Zoek eens op internet naar Franse woonkamer en je zult snel zien wat we bedoelen. Mooie grote meubels met veel franjes, elegante lampen en gekke, antieke accessoires vullen de woonkamer. De Fransen laten ons zien dat groot niet altijd lelijk is, maar juist erg elegant kan zijn.