vog aanvraag

Misschien heb je vragen waarom een vog aanvragen gemeente niet eenvoudiger is dan op internet te doen, op de website van vog-aanvraag.info kost je dit slechts een aantal minuten. In de wachtrij staan bij de gemeente is niet meer nodig, voordeel is ook dat je zelfs midden in de nacht je aanvraag kunt doen.Je hoeft ook niet terug naar de gemeente als je aanvraag goedgekeurd is, de Verklaring Omtrent het Gedrag wordt eenvoudig bij je thuis bezorgd zodra deze klaar is.

Waar wordt er precies naar gekeken?

Bij een vog aanvragen gemeente wordt exact hetzelfde traject gevolgd als een aanvraag via internet, bepaalde diensten kijken of je strafbare feiten hebt gepleegd. Dit kan het Openbaar Ministerie zijn, de politie of de Reclassering, maar ook als je in het buitenland wat hebt gedaan wordt duidelijk. De medewerkers kunnen niet verder kijken dan het aantal jaar wat er voor de functie staat, vraag je de verklaring aan om bij een bank te werken dan mag er geen 30 jaar worden teruggekeken als bij een rechter.

vog aanvraag

Je werkgever vraagt de verklaring

Veel mensen denken dat een vog aanvragen gemeente alleen moet als je een belangrijke functie uit moet oefenen, niet is minder waar. Als je toekomstige werkgever het nodig vindt dat je een verklaring moet overleggen, dan mag hij dat van je eisen. Voor een aantal beroepen en functies is het wettelijk verplicht, maar een werkgever kan er altijd voor kiezen om de Verklaring Omtrent het Gedrag van je te eisen.