Interieur 6

Wanneer je je eigen kantoor opnieuw wilt inrichten, zul je te maken krijgen met moeilijke keuzes, zoals bijvoorbeeld de kwestie ‘het nieuwe werken’. Daarnaast zul je met nog meer keuzes te maken krijgen wanneer je een nieuw kantoorpand wilt inrichten, aangezien je hier nog niet thuis bent. Hieronder wordt een antwoord gegeven op de vraag: ‘Waar moet je aan denken bij het inrichten van een kantoor?’. Bij het beantwoorden van deze vraag wordt zowel gekeken naar de inrichting van een nieuw kantoorpand als het inrichten van een al bestaand kantoorpand. In het laatste geval draait het voornamelijk om renovatie en indelingsplan, aangezien je al een basis hebt die veranderd wordt.

Het is belangrijk om je indeling te ontwerpen

Het is ten eerste ontzettend belangrijk om op tijd te beginnen met het ontwerpen van je indeling. Om je indeling te ontwerpen is het zeker aan te raden om te beginnen met een plattegrond. Het is dus belangrijk dat je een plattegrond maakt van jouw kantoorpand. Het is belangrijk dat je niet te snel een plattegrond maakt, maar dat je ook daadwerkelijk details verwerkt in de plattegrond. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je goed nadenkt over bijvoorbeeld de plaatsing van je bureau of de grootte van je opslagruimte. Het is belangrijk dat je in ieder geval rekening houdt met de wensen en de behoeften van jouw eigen medewerkers.

Je moet ten allen tijde denken aan de ergonomie

Hoewel ‘ergonomie’ heel lastig klinkt, is de definitie van het woord ‘ergonomie’ niet zo heel lastig. Wanneer er gezegd wordt dat je de ergonomie in acht moet nemen, wordt hiermee bedoeld dat bijvoorbeeld je stoelen, bureaus en andere meubels ergonomisch verantwoord moeten zijn. Wanneer deze voorbeelden namelijk ergonomisch verantwoord zijn, zullen ze ook voor een comfortabele werkomgeving zorgen. Het hebben van een comfortabele werkomgeving is van essentieel belang, aangezien dit jouw medewerkers ook motiveert om goed en gericht aan het werk te gaan. Het is dus belangrijk om deze punten langs te gaan bij het ontwerpen of het inrichten van je eigen kantoorpand.