3 sneakers

Vroeger heb je het vast wel eens gedaan: dingen verzamelen. Van knikkers tot mooie stenen, kinderen houden er van. Je hebt echter ook veel volwassenen die hier heel veel tijd en moeite in stoppen. Mensen verzamelen poppen, postzegels en zelfs sneakers. Er zijn meer mensen die sneakers verzamelen dan je denkt. Deze mensen proberen vooral hele zeldzame sneakers te verzamelen, van volwassen schoenen tot kindersneakers. Deze zeldzame schoenen zijn vaak limited editions en zijn dus maar voor een beperkte tijd beschikbaar. Sommige schoenen worden maar één keer gemaakt voor een bepaald aantal paren. Vooral die exemplaren zijn erg gewild.

Waarom sneakers sparen?

Sneakers zijn schoenen die vaak gedragen worden. Niet zo speciaal dus zou je denken. Daar denken mensen toch anders over. Zoals genoemd zijn bepaalde sneakers erg zeldzaam en deze worden vaak verkocht voor duizenden euro’s. Het is dus ook niet goedkoop om deze schoenen te verzamelen. Al die schoenen kunnen niet tegelijkertijd gedragen worden, maar vaak worden ze helemaal niet gedragen! Door ze mooi te etaleren blijven de schoenen mooi en behouden ze hun waarde. Dit is niet bij iedereen het geval, want veel mensen dragen de sneakers ook juist wel.

Hoe begin je een sneaker verzameling?

Het is belangrijk om voor je zelf te bepalen wat je precies wilt. Je kan er voor kiezen om voor de zeldzaamste exemplaren te gaan of je kan juist alleen de sneakers kopen die jij mooi vindt, zelfs als ze wat goedkoper zijn. Het is vooral belangrijk dat je zelf doet wat jij leuk vind. Daarnaast is het handig om het nieuws rond de sneaker community een beetje bij te houden. Op die manier ben je er als eerste bij als er nieuwe schoenen uitkomen. Deze zijn vaak snel uitverkocht, dus wees er snel bij. Door contact te hebben met andere verzamelaars blijf je meer op de hoogte en kan je misschien ook ruilen. Van zeldzame Nikes tot kindersneakers, je hebt ze in alle soorten en maten dus genoeg te verzamelen.