Het tekentablet zien we de laatste tijd steeds vaker terug en naar verwachting wordt dit binnen korte tijd nog veel populairder. Grafische ontwerpers en fotografen zijn hier helemaal fan van. Met een tekentablet kun je namelijk handmatig tekenen en direct op je computer of tablet zien wat je doet.

Wat is een tekentablet?

Een tekentablet is een apparaat waarmee je kunt tekenen en schrijven op de computer. Eigenlijk wordt hiermee het tekenen op papier nagebootst en op deze manier digitaal gemaakt. Er zit een soort pen bij het tablet en daarmee kun je op het tablet tekenen of schrijven. Het invoerapparaat voelt de druk van de pen en je zult ook dikkere lijnen maken als je harder drukt. Het lijkt dus echt net alsof je aan het tekenen of schrijven bent op papier!

Is het ook geschikt voor hobbyisten?

Om gebruik te maken van een tekentablet hoef je zeker niet een professioneel grafisch ontwerper of fotograaf te zijn. Is het je hobby om tekeningen of ontwerpen te maken op de computer? Dan is een tekentablet waarschijnlijk ook een fantastische uitkomst voor jou!