speeltoestellen gemeente

Speeltoestellen gemeente zijn een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Elk kind heeft de dagelijkse beweging en spelen in de buitenlucht nodig. Buitenspelen heeft erg veel voordelen! Als we kijken naar generaties terug dan zitten er grote verschillen in de manier hoe kinderen zichzelf entertainen of geëntertaind worden, dit mede door de komst van elektronische apparaten. 

speeltoestellen gemeente

Blootstelling aan de zon als voordeel van de speeltoestellen gemeente

Zonneschijn. Blootstelling aan de zon is belangrijk voor kinderen om zo hun immuunsysteem op peil te houden en gezond te blijven. Dit natuurlijk met mate en voorzichtigheid, want insmeren om de twee uur is belangrijk om huidkanker en de kans daarop te verkleinen. Kinderen hebben zon nodig omdat dit zorgt voor de aanmaak van vitamine D, wat gelinkt is aan je immuunsysteem en de groei van je botten.  

Stimulans zelfvertrouwen door buitenspelen 

Ook helpen de speeltoestellen gemeente om kinderen te leren om risico’s te nemen. Misschien als ouder dat het soms lastig kan zijn om je kind die ruimte te geven en zelf te leren vallen en opstaan, zowel letterlijk als figuurlijk. Toch als je je kind echt die ruimte geeft heeft dit een groot voordeel voor het kind. Kinderen worden hierdoor niet angstig zodra zij een fout maken, maar leren integendeel juist omgaan met fouten en dat het prima is om fouten te maken en je daar slechts van leert. Zodoende is het belangrijk kinderen te stimuleren om buiten te spelen!