De absolute nummer één reden waarom steeds meer mensen in Nederland ervoor kiezen om hun nieuwe auto uit het buitenland te importeren heeft betrekking tot de aankoopprijs. Het is algemeen bekend dat auto’s op de Nederlandse markt beschikken over een vrij stevig prijskaartje. Dit terwijl ze bovendien vaak niet zo optimaal zijn uitgerust als wagens die afkomstig zijn uit het buitenland. In het bijzonder voor Duitse wagens geldt bijvoorbeeld dat ze in de regel heel wat beter zijn uitgerust. Ben jij ook van plan om een auto uit het buitenland te importeren? Dan zal je in ieder geval tot de vaststelling komen dat de import kosten berekenen altijd met zekerheid een interessante keuze is. 

Waarom moet je import kosten berekenen?

De eerste vraag die in de praktijk door het merendeel van de mensen wordt gesteld heeft te maken met waarom import kosten berekenen in de praktijk nu precies zo belangrijk is. Wat dit betreft zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar de aankoopprijs van het voertuig. Deze kan best in Duitsland een behoorlijk stuk lager zijn gelegen, maar het spreekt voor zich dat ze ook geïmporteerd dient te worden. Bovendien is het eveneens zo dat er vaak een niet onaanzienlijke transportkost ook in rekening wordt gebracht. Het spreekt voor zich dat je als nieuwe eigenaar van het voertuig in kwestie ook hier rekening mee moet houden.

Waar allemaal rekening mee houden?

Bij import kosten berekenen is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat je niet alleen maar kan rekenen op de voordeligere aankoopprijs van het voertuig. Daarnaast is het namelijk zo dat er import moet worden betaald. Verder zijn er ook nog extra kosten verbonden aan de extra inspanningen die moeten worden geleverd om de auto in Nederland te krijgen. Enkele zeer belangrijke zaken waar je aandacht aan dient te besteden zijn de volgende:

  • De kosten voor het transporteren van de auto naar Nederland; 
  • De mogelijke tijdelijke stallingskosten voor het voertuig; 
  • De BPM welke je zal moeten betalen over de aangekochte auto; 

Naast de bovenstaande kosten is uiteraard zo dat er ook een bepaalde verzekering afgesloten zal moeten worden voor jouw auto. Ook deze is natuurlijk zeer belangrijk. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat het financieel voordeel bij het importeren van een auto zeker niet zomaar de enige (voordeligere) kost is waar je rekening mee zal willen houden.

Zeker en vast niet over het hoofd te zien!

Wanneer je een grote aankoop plant zoals bijvoorbeeld een auto spreekt het voor zich dat je daarbij rekening zal moeten houden met een aantal verschillende factoren. Eén van de zaken waar je met zekerheid aandacht aan zal willen besteden zijn alle relevante kosten die verbonden zijn aan de aankoop die je van plan bent om te doen. Het gaat daarbij in dit geval dus niet alleen om de aankoopprijs van het voertuig, maar ook om de bijbehorende kosten om ze tot bij jou in Nederland te krijgen. In ieder geval, wil je financiële verrassingen voorkomen? Dan spreekt het voor zich dat het altijd zeer belangrijk is om te kiezen voor import kosten berekenen. Zo’n berekening maak je eenvoudig via Dasimport.nl!