auto reinigen

Een flinke schoonmaakbeurt voor het interieur en exterieur van je auto moet nu eenmaal af en toe gebeuren. Hoe je dit het beste aanpakt, daar zijn een hoop verschillende theorieën over. Een auto reinigen kan dan ook op verschillende manieren. Wil je het op de best mogelijke manier doen en zoveel mogelijk bacteriën verwijderen? Dan heb je een aantal spullen nodig: 

  • een microvezeldoek
  • een stofzuiger
  • een emmer met lauw water
  • een smons
  • ruitenreiniger
  • eventueel bekledingsreiniger

De binnenkant van de auto

Het interieur van de auto is misschien nog wel lastiger schoon te maken dan de buitenkant. Het is dan ook goed om hiervoor het bovenstaande lijstje aan te houden maar voor de buitenkant weer andere spullen te gebruiken. Er is bijvoorbeeld een middel waarmee je de auto in de wax kunt  zetten. Er is ook speciaal schoonmaakmiddel dat je kunt gebruiken hiervoor. Dit haal je soms gewoon bij de supermarkt maar je kunt het ook bij een speciaalzaak halen of zelfs op een tankstation. 

Begin met stofzuiger en microvezeldoek

Haal alle losse voorwerpen en afval uit de auto en begin met stofzuigen. Zo kun je alle losse prullen en vuiltjes weghalen voor je doorgaat. Vergeet ook niet de matten te stofzuigen. Deze kun je vaak uit de auto halen. Verwijder vervolgens het stof uit de kleinste kieren met een tandenborstel of kwast. Wattenstaafjes kunnen ook helpen. 

auto reinigen

Roest en olie

Vlekken door vet, olie, roest en anti roest middel zijn vaak goed te verwijderen met garagezeep. Dat is een speciale zeep die automonteurs in garages gebruiken om hun handen mee te wassen. Deze kun je ook prima in de auto gebruiken als je dat zou willen. Hierna kun je aan de slag met je microvezeldoek en een goed schoonmaakmiddel. Na dit alles is de auto schoon en hygiënisch. Je bent klaar om erin te stappen.