Een reis terug in de tijd
Wie aan trance en dance muziek denkt heeft herinneringen aan bekende dj’s. Je zal in eerste instantie denken aan artiesten als Armin van Buuren en Tiësto die inmiddels internationaal zijn doorgebroken. Toch zijn er ook dj’s waar je tegenwoordig een stuk minder van hoort maar die nog altijd aan het werk zijn. Dit zijn de dj’s die aan de wieg stonden van de House en Techno scene zoals we die nu kennen. We hebben het over bekende gezichten als Mental Theo, Paul Elstak en DJ Jean. De jongeren onder ons kennen ze alleen van verhalen over ‘vroeger’ maar bij de wat ouderen begint het hart sneller te kloppen.

Wat doen de oudere dj’s

Als jij van de generatie bent waarin deze dj’s hun gloriejaren beleefden, dan heb jij je vast al eens verwonderd afgevraagd wat ze momenteel doen. Internationaal hoor je niet veel meer van ze, en op de radio worden ze evenmin veelvuldig gedraaid. Wie bij lokale popfestivals komt weet echter wel wat deze artiesten doen; ze draaien nog altijd hun muziek en trekken nog steeds volle zalen. Qua muziek zijn ze blijven hangen bij de stijl waar ze de meeste feeling mee hebben. Een dergelijke DJ draait vooral oldskool muziek, en dan mag je denken aan hardcore en house. Het publiek smult er nog net zo hard van, al is het doorgaans wat ouder dan het publiek wat naar de concerten van de eerder genoemde dj’s gaat.

Graag geziene gasten
Dj’s die je nog kent van de tijden van weleer zijn nog altijd heel graag geziene gasten bij dorpsfeesten en lokale festivals. Je kan ze zelf inhuren als je een feest organiseert waarbij je een uitverkochte feesttent wil zien. Via een evenementenbureau schakel je hun diensten in waarna jij met een volgepakte zaal zit. Een dj uit vroegere tijden is dan ook een betaalbare mogelijkheid om een feest tot in de late uurtjes te hebben.