Heb je angst om te reanimeren? Niet nodig, je kan beter iets doen, dan niets

1 op de 3 mensen met een EHBO- of BHV-diploma blijkt niet in actie te durven komen als er gereanimeerd moet worden. Waarom is dat? Mensen zijn bang om fouten te maken bij een hartmassage. Het kan voorkomen dat je paar ribben breekt met een hartmassage, maar daardoor moet angst om te reanimeren niet er te zijn. Als een persoon het wel na kan vertellen, maar dan wel een gebroken rib heeft, dan maakt dat toch niets uit? Angst om te reanimeren is een angst wat bij iedereen weg moet, want door angst om te reanimeren, laat je mensen in gevaar blijven. ‘Maar wat als er iets fout gaat?’ is een veelgehoorde angst bij reanimeren vertelt Pauline van der Driessche, opleidingsadviseur bij G4S. Maar mocht ze zelf ooit een hartstilstand krijgen, hoopt ze dat de eerste omstander die haar te hulp schiet zich vooral niet laat leiden door die angst.

Mijn ervaring

Ik heb een goede ervaring met het artikel die op de site van G4S staat. Hierdoor heb ik een helder beeld gekregen, dat eigenlijk niets fout kan gaan. Het enige wat kan gebeuren zijn gebroken ribben, maar als je iemand leven hiermee red, dan is dat zeker geen probleem!
Ik adviseer andere mensen om het artikel ook eens te lezen. Bekijk https://www.veiligheids-trainingen.nl/ en lees het aandachtig door. Dit artikel kan levens redden!